Tuesday, 12 May 2009

zaman muda2..sekarang dah tua ke?

1. Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca.
Sekarang dekat2 tak nampak....kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr!!!! masuk.....!!!
Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas...baru
masuk...

3. Dulu, masa tidur menhadap muka...rapat-rapat,
sekarang berlaga punggung saja... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....

4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag
ke...), sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...

5. Dulu, pakai baju mesti sama...sama color, sama design, sama
brand....sedondon...
Sekarang, "Asal kau ada baju nak pakai udah la...!"

6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai se jam iron
tudung...pakai tudung....
Sekarang, "Alah...you pakai yg "wrinkle free" tu je la....!" (dlm hati....macam la ada orang nak tenagok dia...hiyyyy!!!
Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)

7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping,
sekarang...tunggu dlm kereta je. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yg you cari ni...?"

8. Dulu, hebat....!!! sebulan sampai 12 kali...,
sekarang, kalau dapat 12bulan sekali pun kira hebat juga...

9. Dulu, menunggu pun dah keras....
sekarang, menunggu nak keras...

10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buka..jgn
pakai apa-apa.
Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buka
juga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ke...?"


by lat

35 comments:

John Iverson said...

hahaha... mmg menuju tua la kita... bukan muda

RainMe LeoBellicose said...

Yang tua tu usia aje kan...

kErOpPi said...

hehe..menarik2..~

kuSut said...

ahahaha...
mmg beitu ke bile da nak senja...
ahahaha...agak cuak di situ...

kuSut said...

ahahaha...
mmg beitu ke bile da nak senja...
ahahaha...agak cuak di situ...

Shahrul Azry said...

memang dah tua :P

macha_sezs said...

hahaha...
mintak2 aku nanti tak macam tu..

4ever young....in heart.

hahaha

ana farhana said...

btoi2..sume btoi..hahaha

budak kampung online said...

tudung ikin tak payah gosok.

Hazrey said...

kah kah kah kah.. I should call you P Ramlee, female version.

bokbon said...

haiya..begitukah agaknya kita semua di tua nanti.

Adinara said...

Dulu pandangan HIDUP.
Sekarang pegangan pun susah nak HIDUP.

CAKCEBOR said...

Bior le yoep..!

arnirina said...

hahahaha!

shaniza said...

Salam..
dulu kentut pun wangi tapi sekarang dah busuk.. gitulah nasib bila dah tua..lumrah alam.

puteraohtrabulan said...

Erk..Yg pasti kita akan tua..Tapi kita tak tau bila ajal kita.Ntah2 sebelum sempat tua..Salam perkenalan dari PuteraOhtraBulan

Ezad said...

huhu.. best lak.. cam tu ek..
ade lagi sbnrnye...

-Dulu kentut wangi.. skrang bau sampah..

hahaha...

Ni lah karma...

suhaila said...

salam..
tak suka kan tua????
semua jadi tak best....
kih kih kih

salam perkenalan dari

kak suhaila

jai.jezz ^.~ said...

no 6 tu tak bleh blah ar.. dulu sanggup tg smapi berjam-jam.. dah tua cam hampeih jerk..

Amietz @ f.kay said...

heheheh sooo nice ...

0wh bulan said...

yg num 10 tk leh bla. huhu. nice blog.

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

lu tua..bukan gua..haha..
eh,jgn lupe mai santai kat gua punye bloG!!

Sharinginfoz said...

biasalah dah berubah kan...

オテモヤン said...

オナニー
逆援助
SEX
フェラチオ
ソープ
逆援助
出張ホスト
手コキ
おっぱい
フェラチオ
中出し
セックス
デリヘル
包茎
逆援
性欲

qaseh said...

biasa la...nama pun manusia..

ahmad said...

ada betul tu...hehehe

sYafIkJacK said...

hahahahaha , kelakar post ni , skew2 .

izee said...

lawakk laaa...hhaaahaaa nice blog !!

Dee said...

tau tak per =D

ceqjulia said...

Im folo u
U folo me bck

eja kamel said...

hahaha..klaka. berbeza btul then n now kan.

iron-ejan said...

xmau la tua mcm ni nnt, camne la ek nk kekal cam muda je...ala macam baru semalam kawen kiki

Anonymous said...

amende ni?

Amirul Fekree said...

biasalah..dah tua adalah satu masa peralihan,,so kenalah sama2 pupuk persefahaman..

De' Wanie said...

hye dear..suka baca blog awk..
jom tengok blogshop sy..
www.dewaniescarf.com
~syazwani ismail~
;)

 

.:: KITE NYE CRITE ::. © 2008. Design By: SkinCorner