Thursday, 25 September 2008

Da Nak Raya





Raya Nak Dekat Da.Kat Cni Aku Nak Ucap Kan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin . Aku nak minta maap kat korang klo ade silap & salah Dr ujung Rambut Hingga ujung Kaki.Kat Cni aku kirim Kan Duit Raye korang Print La Yer.


Nih alamat aku klo korang nak antar kat ghaye:


Kepada:
Muhammad Saufi Bin Mohd Sani
No.28 , Jalan 3/5,
Taman Saujana Seksyen 3,
Bukit Katil,
75450 Melaka,
MELAKA.






Saturday, 20 September 2008

Petua Menahan Lapar Dan Dahaga Semasa Berpuasa



Kalau nak kurangkan lapar dan dahaga di mana kita bekerja seperti biasa amalkan petua berikut, insyaAllah kurang lapar dan dahaga.

Mesti sahur.

Ketika nak makan nasi, bacalah selayaknya sebagai seorang Islam.
Gumpalkan nasi sebanyak 3 ketul. Baca Surah Al Ikhlas 1 kali dan
makan nasi segumpal. Baca lagi, makan lagi. Jadi 3 kali lah kita baca surah Al Ikhlas.

Dah habis 3 gumpal tu makanlah seperti biasa. Selepas makan sahur, makan buah kurma 7 biji. Sebelum makan, Bacakan selawat 1 dan makan buah kurma, baca lagi makan kurma lagi.

Sampailah 7 kali. Amalan ini adalah baik untuk orang-orang yg bekerja di tengah panas, seperti buruh kasar dan sebagainya.

SEBENARNYA: Surah Al-Ikhlas itu adalah ayat yg dapat menguatkan segala sendi dan tulang dalam badan kita dengan izin Allah swt.

Buah kurma itu, 7 biji kalau kita makan dlm sehari, iblis takkan dekat dengan kita. Dan ianya adalah amalan Rasulullah, selain dari memberikan tenaga.

Pesan aku:: Jangan terliur sudah lah tengok makanan tu.. hihi

Huhu.. Aku Orang Ketiga ker?



Assalamualaikum dan selamat sejahtera yang mengenali diri ini... tujuan hamba menulis warkah berlagu pilu ini.. Ish.. apa aku mengarut ni? Hmm... senang cite macam nilah.. tujuan aku menulis ni sebab nak merasmikan dan memperkenalkan diri aku yang famous ni.. hehe... Sedia maklum, nama aku :: Farrel Shahzhar tapi korang takyah lah panggil panjang-panjang, panggil Shah@ Farrel je... Eh! Jangan kata aq Indon pulak eh? Nama aku memang unik dan sedap... kalau korang cakap aku Indon maknanya korang jealous ngan aku.. betul tak??Wkaka... Oklah aq bukannya pandai sangat menulis ni tapi.. kalau korang nak tahu aq dah banyak menulis novel dan cerpen tapi aq tak pernah hantar.. kah3.. Gerek tak aku? Okeylah tu je entri aku untuk blog ni.. sedih jugak sebab aku orang keempat yang hantar post.. tak adil!!! Tapi tak apa, aku boleh cuba lagi... Selamat Hari Raya dan Tahun Baru Cina dan selamat berpuasa.

Add aku punya friendster k.. Klik link kat tepi ni.. Friendster Aq Yang Famous...

Aku orang ke-2 ucap Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Test,test.. Assalamualaikum & salam sejahtera buat sume fan Blogspot di Malaysia mahupun satu dunia.. First of all, saya nak ucap trima kasih pada Mr. FiSaU sebab menjemput saya untuk menulis di dalam blog ni. Saya pun bukanlah hebat sangat dalam bab menulis ni, sekadar mampu berkongsi apa yang tahu saja.

Sekian sahaja dari ::kakashi::… (”,)

PengistiHaRaN peMbukaaN



assalammuaalaikum dan salam sejahtera...

saya dgn rasa berbesar hati merasmikan blog ini ahahahhaha
all the gang jgn marah wakakkaka... anyway slamaT menyambut bulan ramadhan yg mulia.. dan slamat menunaikan kewajiban anDa seMua.. ingat lah langit x slalunya cerah...
and aLso sLamaT ari raya aidilfitri maaf zahir dan batin
dan sila la lawat blog saya klik sini

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....








ASSALAMUALAIKUM...

Sebenar Nyer Aku WujudKan Blog Nih Pon X Tau Sbb Ape Untuk Sajek2 .
[Sebenar Nyer blog nih ade gakz tiru sket blog JAMBAN ] hahaha..
dengki sgt kat blog tuu sbb feymes sgt..
huh..yng penting tunggu ler cite selanjut nyer dr sahabat2 serta teman2 kite k...
 

.:: KITE NYE CRITE ::. © 2008. Design By: SkinCorner